24-10-12

Nathalie Meskens met elf andere bekende Vlaamse vrouwen voor het goede doel Kom op tegen Kanker uit de kleren op een naaktkalender


Nathalie Meskens met elf andere bekende Vlaamse vrouwen voor het goede doel Kom op tegen Kanker uit de kleren op een naaktkalender


De namen van de twaalf bekende vrouwen die de naaktkalender van Kom op tegen Kanker zullen sieren, zijn bekend. Het gaat om Nathalie Meskens, Annemie Turtelboom, Annemie Struyf, Natalia, Geertrui Windels, Francesca Vanthielen, Sofie Van Moll, Hilde Crevits, Gilda De Bal, Joke Devynck, Elodie Ouedraogo en Miet Smet. Dat maakten initiatiefnemers Annemie Struyf en Lieve Blancquaert bekend. Om de verkoop van de kalender niet in het gedrang te brengen, worden de naaktfoto's niet op internet gezet.

Met een naaktkalender wil Kom op tegen Kanker-meter Annemie Struyf een statement maken over vrouwen en kanker. Ze vond twaalf bekende Vlaamse vrouwen waaronder actrice Nathalie Meskens bereid om voor de camera van Lieve Blancquaert uit de kleren te gaan. Wie de bekende vrouwen zijn die volledig bloot gaan, is gisteren bekend gemaakt tijdens een persvoorstelling.

De twaalf 'Naked first ladies' zijn 'één voor één bekende gezichten uit de wereld van politiek, sport, film, media en muziek', aldus het persbericht van uitgeverij Lannoo.

Met een naaktkalender wil Kom op tegen Kanker-meter Annemie Struyf "sensibiliseren rond vrouwen en kanker, de kwetsbaarheid van een lichaam, de fragiliteit van het bestaan." Ze vond twaalf bekende vrouwen, de Naked First Ladies, bereid om uit de kleren te gaan voor de camera van Lieve Blancquaert. Het gaat om onder meer Nathalie Meskens, Annemie Turtelboom en Geertrui Windels, de First Lady of Europe. De opbrengst is voor Kom op tegen Kanker.

De twaalf vrouwen laten zich naakt op een zwart-witfoto van hun beste kant zien. Annemie Turtelboom vindt dat ze dat moet doen. "Een op de negen vrouwen wordt getroffen door borstkanker. Weet je wat dat betekent? Statistisch gezien is het onmogelijk dat je geen enkele vrouw met borstkanker kent", zegt de minister van Justitie.

"Zodra Geertrui Windels als eerste had toegezegd, is de rest heel snel gevolgd", vertelt Lieve Blancquaert. "De vrouwen engageerden zich graag. Uit de quotes bij de foto's blijkt dat veel van de vrouwen in hun dichte vriendenkring of familie met borstkanker te maken kregen. Met de foto's willen ze vertellen wat het is om met een kwetsbaar lichaam te leven. Het is helemaal geen sexy babes kalender geworden."

Lieve Blancquaert wil enkel kwijt dat het zwart-witfoto's zijn en dat ze alle twaalf blij waren met het resultaat van de naaktfoto's. Ze benadrukt ook dat ze de bloot foto's nergens anders wil zien verschijnen. "Ik zal iedereen die de foto's elders publiceert, gerechtelijk vervolgen."

De twaalf vrouwen die uit de kleren gaan voor het goede doel zijn Nathalie Meskens, Annemie Turtelboom, Annemie Struyf, Natalia, Geertrui Windels, Francesca Vanthielen, Sofie Van Moll, Hilde Crevits, Gilda De Bal, Joke Devynck, Miet Smet, en Elodie Ouedraogo.

De naaktkalender met Nathalie Meskens is vanaf zaterdag te koop in de Standaard Boekhandel.

Ter gelegenheid van Kom op tegen Kanker organiseerde meter Annemie Struyf een bekend initiatief: een naaktkalender met vrouwelijke B.V.'s. Naaktkalenders zijn hot in Vlaanderen, sinds Saartje Vandendriessche enkele jaren geleden op één het programma de Naaktkalender presenteerde. In de lijst van deelnemers staan naast Nathalie Meskens drie zeer opmerkelijke namen, die van Annemie Turtelboom (Open VLD, minister van justitie), Hilde Crevits (CD&V, Vlaams minister van openbare werken en mobiliteit) en Miet Smet (69 jaar oud, minister van Staat).

Dit nieuws werd bevestigd door de woordvoerder van minister Turtelboom. De dames zullen zich in evakostuum aan de lens van Lieve Blancquaert overgeven.

Naast deze ministers zullen ook Nathalie Meskens, Annemie Struyf zelf, Natalia, Geertrui Windels, Francesca Vanthielen, Sofie Van Moll, Gilda De Bal, Joke Devynck en Elodie Ouedraogo hun steentje bijdragen. Ook Lieve Blancquaert zou zich naakt laten fotograferen.

Gisteren  werd de naaktkalender voorgesteld van Lieve Blancquaert ten voordele van Kom op tegen Kanker. Twaalf bekende vrouwen gingen uit te kleren. Onder hen minister Hilde Crevits en actrices Nathalie Meskens en Joke Devynck.

Lannoo, de uitgever van de kalender, liet al weten dat de 'naked first ladies' bekende gezichten uit politiek, sport, film, media en muziek zijn.

Belgische ministers op naaktkalender

Enkele vrouwelijke ministers uit België staan op een naaktkalender. De opbrengst van de verkoop gaat naar de antikankercampagne Kom Op Tegen Kanker.

De kalender met twaalf Vlaamse topvrouwen ligt vanaf zaterdag in de Vlaamse boekhandels, aldus een woordvoerster van de betrokken uitgeverij donderdag. Onder de vrouwen die hebben geposeerd, zijn de Belgische minister van Justitie Annemie Turtelboom, Hilde Crevits (Vlaams minister van Openbare Werken) en de echtgenote van Europees president Herman Van Rompuy, Geertrui Windels.

Verder gaat het om bekende gezichten uit de wereld van de sport, film, media en muziek zoals actrice Nathalie Meskens.

Zangeres Natalia gaat volledig naakt in fotoshoot voor het goede doel.

Zangeres Natalia is één van de twaalf dames die enkele weken geleden uit de kleren ging voor een naaktkalender ten voordele van Kom op tegen kanker.

Twaalf maanden betekent dus twaalf dames. Onder andere de hoogzwangere Sofie Van Moll, Francesca Vanthielen, Hilde Crevits, Gilda De Bal, Joke Devynck en Nathalie Meskens volgden haar voorbeeld. Maar ook Geertrui Wendels, de vrouw van Erik Van Rompuy en Miet Smet gingen volledig naakt. Niet iedereen was meteen enthousiast maar de dames gingen uiteindelijk toch uit de kleren want Kom op tegen kanker is een goed doel als geen ander. Bijna iedereen had van dichtbij al wel met de vreselijke ziekte te maken en dus gingen ze voluit voor deze unieke ervaring.

De naaktkalender met Nathalie Meskens is vanaf zaterdag te koop in de winkels van Standaard Boekhandel, kost amper 10 euro en de opbrengst gaat naar het goede doel, allemaal kopen dus!

23-10-12

In Danni Lowinski gespeeld door Nathalie Meskens springt de vonk over naar Olivier Smets (Kürt Rogiers)


In Danni Lowinski gespeeld door Nathalie Meskens springt de vonk over naar Olivier Smets (Kürt Rogiers)

Sinds de start van de feel good-reeks 'Danni Lowinski' weet hoofdrolspeelster Nathalie Meskens gemiddeld 1.135.262 kijkers (live +6) -goed voor een marktaandeel van 43,7% (VVA 18-54)- te boeien met haar frisse aanpak in de rechtszaal én met haar liefdesleven dat tot voor kort nochtans op een laag pitje stond, Danni blijft onverminderd hot in Vlaanderen .

Ondertussen kwam de ex-partner Andy (gespeeld door Ben Segers) van Danni Lowinski(Nathalie Meskens) onverwacht op de proppen omdat hij haar wou terugwinnen.

Danni Lowinski(Nathalie Meskens) echter, besliste de scheidingsprocedure eindelijk in gang te zetten.
 
Maar in de vorige aflevering zag kijkend Vlaanderen hoe de sexy advocate Danni Lowinski(Nathalie Meskens) zich, onder invloed van haar op hol geslagen hormonen,  toch liet verleiden tot een vluggertje met haar ex en seks had in de toiletten van haar stamcafé.

Dat avontuurtje op de wc komt Danni Lowinski(Nathalie Meskens) op donderdag 10 mei 2012 duur te staan, wanneer Andy hun snelle wip tegen haar gebruikt in de rechtszaal, wanneer hun scheiding voorkomt.

Omdat Danni Lowinski(Nathalie Meskens) te emotioneel bij de zaak betrokken is om zichzelf te kunnen verdedigen, biedt topadvocaat Olivier Smets (Kürt Rogiers) zijn collega aan om haar te vertegenwoordigen.

Dat de twee een zwak hebben voor mekaar, ontsnapte niet aan het oog van de trouwe ‘Danni Lowinski’-fans, maar er gebeurde nog niets tussen de pittige advocaten.

Zorgen hun meetings op Oliviers kantoor er eindelijk voor dat de vonk overslaat? Waarom loopt Danni bijna bloot in bh over de gang?

Of is de voor mannen aantrekkelijke Danni Lowinski(Nathalie Meskens) alweer aan het dromen van haar wilde hengst aan de balie, die haar hart steeds sneller doet slaan?

'Danni Lowinski' met Nathalie Meskens, donderdag 10 mei 2012 om 20.45 uur op vtm.

Danni Lowinski - Modellen gezocht

Danni Lowinski is een ex-kapster, die enkele jaren geleden besloot haar leven over een andere boeg te gooien door rechten te gaan studeren en het tot advocate te schoppen. Alleen beantwoordt Danni Lowinski(Nathalie Meskens) allesbehalve aan het stereotiepe beeld van een advocate. Door haar nogal ordinaire looks en brutale mond, geraakt ze dan ook niet aan de bak bij de gereputeerde advocatenkantoren.

Vastberaden de zwakkeren in onze maatschappij bij te staan en zelf ook hogerop te klimmen, besluit Danni haar eigen kantoortje te openen in een winkelcentrum in haar thuisstad Genk. Danni Lowinski(Nathalie Meskens) wil mensen helpen die zich anders geen advocaat kunnen veroorloven, en dit aan de democratische prijs van 1 euro per minuut. Haar kantoor bestaat enkel uit een tafeltje met een klok en haar idee van juridische bijstand is eerder apart.

Bij Uitgeverij Lannoo verscheen onlangs een eerste boek in de gelijknamige fictiereeks: Danni Lowinski – Modellen gezocht:

Danni’s zaken lopen niet zo best. Ze wordt er even moedeloos als werkloos van, en dat net als haar vriendin Bieke op het punt staat een modellencarrière te starten…

Danni Lowinski(Nathalie Meskens) heeft daar zo haar bedenkingen bij, maar die worden haar niet in dank afgenomen. “Jij bent gewoon jaloers”, slingert Bieke haar in het gezicht. Voor het eerst komt er een barst in hun jarenlange vriendschap.

Als Danni Lowinski(Nathalie Meskens) na een slapeloze nacht besluit om haar hartsvriendin tegen beter weten in te steunen, blijkt de aanlokkelijke wereld van de modefotografie een ware nachtmerrie. Danni springt niet alleen als vriendin maar ook als advocate voor Bieke in de bres, maar dan wordt de zaak pas echt een netelige affaire: het ziet er naar uit dat Danni en Bieke in de put zijn gevallen die ze voor een ander hadden gegraven, zodat de dader plots het slachtoffer lijkt en omgekeerd. En in de rechtszaal blijkt tot overmaat van ramp dat hij dikke maatjes is met zijn dure, alom gerespecteerde advocaat, een zekere meester Olivier Smets…

Kürt Rogiers en Nathalie Meskens kussen eindelijk in ‘Danni Lowinski'

Eindelijk. De kijkers van ‘Danni Lowinski' slaakten gisteravond een zucht van opwinding en ontroering. Dé kus tussen Danni en Olivier is een feit. Kürt Rogiers (41) had de eer om Nathalie Meskens (30) te zoenen, maar hield het professioneel. ‘Zij kent mijn vrouw, ik haar man. Dan sta je niet heel de tijd te lebberen.'

Met de woorden ‘zo kan dat toch niet verder' verleidde Olivier gisteravond Danni eindelijk tot een kus. Daarmee komt na tien afleveringen een einde aan het spelletje van aantrekken en afstoten tussen de twee. Een bijzonder moment voor de gemiddeld 850.000 kijkers van Danni Lowinski, maar zo'n kusscène brengt ook bij de acteurs wat extra kriebels in de buik. ‘Hoe het is om de meest begeerde vrouw van Vlaanderen, Nathalie Meskens, te kussen?

Oh, leuk, fijn. En professioneel', zegt Kürt Rogiers. ‘Ik heb het geluk gehad al veel actrices te mogen kussen. Nathalie Meskens is een onwaarschijnlijk mooie vrouw, maar het blijft toch vooral een technische zaak. De camera glijdt voorbij en je moet op het juiste moment je hoofd zo kantelen dat het licht er mooi op valt. In twee, drie takes stond het er op, maar we hadden veel gerepeteerd.

Tijdens de repetities kussen we altijd net niet, met een centimeter ertussen. We wilden niet dat Nathalie Meskens constant haar lippenstift moet verversen en dat ik vol hang. (lacht) Daarnaast gaat het ook gewoon over respect. Zij kent mijn vrouw, ik haar man. Dan sta je niet heel de tijd te lebberen.'

Geen moment waarop je de lichaamsgeuren van de ander beter leert kennen dan tijdens een kus. Hoorden muntjes bij de extra voorzorgen? ‘Muntjes niet, maar ik heb vooraf wel mijn tanden gepoetst', aldus Kürt Rogiers. ‘Maar dat doe ik eigenlijk altijd na het middageten. Dat vind ik maar netjes tegenover mijn mede acteurs. Ook Nathalie Meskens had geen stinkende adem, naar ik me kan herinneren.'

Hete nacht op kantoor met Nathalie Meskens

De kus mondde voor Danni en Olivier uit in een hete nacht op kantoor, gevolgd door een grappige scène waarin de twee in ondergoed voor de ogen van iedereen door de gang wandelen. ‘Het moest heel natuurlijk worden. Danni is wie ze is, ook in bh. We zijn dus vooraf niet naar de sportschool getrokken. Nathalie Meskens is voor deze rol zelfs wat verdikt. Maar had ik op voorhand geweten dat net dat beeld in de kranten en boekjes zou opduiken, dan had ik toch mijn buik wat ingetrokken. Tja, zo ziet een vent van mijn leeftijd eruit, hé.'

De vraag is wat nu komt, en in het tweede seizoen. De haat-liefdeverhouding tussen de arme, grofgebekte en sexy Danni Lowinski(Nathalie Meskens) en de rijke, ietwat arrogante Olivier was de motor van de serie. Hadden ze de spanning niet beter nog wat langer gerokken? ‘Nóg langer', reageert Rogiers verbaasd. ‘De hele natie verzuchtte naar die kus! Al sinds aflevering1 vragen mensen mij constant: Wannéér gaat het gebeuren? Nu ze een koppel zijn, gaat er een resem deuren naar verhaallijnen open. De confrontatie tussen Olivier en Danni's vader, bijvoorbeeld.'

 
Animal print UGG Herfst/Winter dames